Szabadfelhasználású hitelek budapestiek számára

Szabadfelhasználású hitelek

Sürgősen pénzre van szüksége vagy szeretné felújítani lakását és még valami kis ajándékkal kedveskedni a családjának? Erre a célra találták ki a szabad felhasználású hiteleket. Kedvező kamatozás mellet, kötöttség nélkül gyorsan juthat hitelhez. Olyan hitel, melyet tetszőlegesen felhasználhat, a hitelösszeg bármire elkölthető. A hitel fedezete a hitelfelvevő által (vagy a zálogkötelezett által) felajánlott ingatlan, melyre a bank jelzálogjogot jegyeztet be.

A 2010.03.01. után kötött nem lakáscélú szerződéseknél részleges vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra, ha a fennálló tartozás nem haladja meg az 1.000.000 Ft-ot és az ezt megelőző tizenkét hónapban előtörlesztés nem volt.

A szabad felhasználású hiteleket két típusra osztjuk: a jövedelem, valamint a jelzálog alapú. Jövedelem alapú a személyi kölcsön, jelzálog alapúak pedig a különböző lakáshitelek és az adósságrendező kölcsönök.

Az ingatlan fedezet nélküli szabad felhasználású hitel kifejezetten kisebb összegű kiadások, vagy akár tartozások fedezésére szolgálhat. Ez a típusú szabad felhasználású kölcsön a személyi kölcsön, vagy személyi hitel. Mivel a hitelfedezetét kizárólag az igénylő jövedelme jelenti, ezért nagyon alaposan megvizsgálja a bank a kölcsönigénylő fizetési szokásait. A számlakivonat, illetve a közüzemi számlák segítik a bankot ennek megállapításában.

Ha nagyobb összegű hitelre van szüksége, de nem tudja vagy nem akarja számlával igazolni a felhasználás célját akkor Önnek szabad felhasználású hitelre van szüksége ingatlanfedezettel, ez tulajdonképpen a jelzálog alapú hitel. Ezzel a típusú hitellel korábban felvett kedvezőtlen hitelét kedvezőbbre, biztonságosabbra válthatja az adósságrendezésnek, hitelkiváltásnak köszönhetően. Havi szinten ezzel jelentős tölresztőrészletet spórolhat meg. S bár nem kell igazolni a felhasználás célját, ebben az esetben is meg kell felelni a szigorú banki követelményeknek. Jövedelemigazolás szükséges a hiteligényléséhez, még nagy értékű ingatlan bevonása esetén is.