Személyi kölcsön Budapestieknek

Személyi kölcsön

Bizonyára Ön is került már olyan helyzetbe, mikor gyorsan, s ha lehet, egyszerűen szeretett volna egy bizonyos összeghez jutni. A személyi kölcsönöket erre a célra találták ki. Kötöttség nélkül gyorsan, és kedvező kamatozás mellet juthat pénzhez.

A személyi kölcsön, tulajdonképpen nem más, mint magánszemélyek kisösszegű kiadásait fedező, jövedelem alapú kölcsön. A személyi kölcsön az egyik leggyorsabban folyósítható hitel, nagy előnye, hogy szabadon felhasználható bármilyen célra, nem szükséges a felhasználás célját igazolni. Tehát, ha nem szeretné ingatlanját megterhelni, vagy nincs is bevonható ingatlanja, ez a hitelfajta a legideálisabb Önnek, mert fedezetként kizárólag az igénylők igazolt jövedelmét veszi alapul.

A személyi hitel előre tervezhető költségeket jelent, ami kevésbé terheli meg a családi kasszát. Minden jövedelem alapú hitelt az jellemzi, hogy a személyi hitel felvevője nem szerepelhet a KHR listán, se passzív, se aktív tagként. Kivételt jelenthet az a passzív BAR-os ügyfél aki 2 éve már visszafizette hitelét.

A személyi kölcsön alapfeltétele, hogy az igénylő 6 hónapos folyamatos munaviszonnyal rendelkezzen jelenlegi munkahelyén. A munkaszerződés nem lehet határozott, csak határozatlan idejű  munkaszerződés.

A hitel mértéke személyi hitel esetén az igazolható jövedelem maximum 6-8 szorosa lehet. Plusz jövedelmek bevonásával ez az összeg elérheti a tízszeres szórzót is. Igénylés esetén nem csak a munkabér összegét vizsgálják meg, hanem az azt érintő további látható levonásokat is - egyéb hitelek részletei, biztosítás, közüzemi számla.

Általában az 500 ezer forint feletti személyi hitel legfeljebb 7 éves futamidőre vehető fel. A törlesztő részlet garantáltan fix a futamidő végéig. A személyi hitel már betöltött 18. életévet követően igényelhető, de amennyiben a leendő adós a hitelkérelem benyújtásakor 21 éves kor alatti vagy 66 év feletti, akkor 21 és 66 év közötti, a hitelfelvétel valamennyi feltételének megfelelő társigénylő bevonása szükséges. Alkalmazottaknak 6 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolniuk. Ha ez a jelenlegi munkahelyen nincs meg, akkor a jelenlegi és az előző munkahelyen, együttesen számított 6 hónapos munkaviszony is elfogadható, ha az adós a mostani munkahelyén legalább 3 hónapja dolgozik és a két munkahely között nincs 1 hónapnál hosszabb megszakítás.
Vállalkozók hiteligénylése esetén legalább 12 hónapos vállalkozói múlttal kell rendelkezni.
Nyugdíjas igénylő esetén a bank nem vizsgálja, hogy az adós mióta nyugdíjas.
A hitelfelvevő nem lehet próbaidőn és felmondás alatt.

A futamidőt érdemes úgy kiválasztani, hogy a havi törlesztési kötelezettség teljesítése ne okozzon problémát. Az alacsonyabb törlesztő részlet érdekében célszerű inkább hosszabb futamidőt választani, s ha az adós jövedelmi helyzete úgy alakul, élni a részleges vagy teljes előtörlesztés lehetőségével. Az előtörlesztett összeg a fennálló tőketartozást csökkenti. Az aktuális elő- és végtörlesztési díjakat a bankok Hirdetménye tartalmazza.