Autóhitel új és használt autóra

Autóhitel új és használt autóra

Autóvásárlás előtt áll? Új vagy használtautót venne? Az autóvásárlási hitelek feltételei attól függenek, hogy a hitelt igénylő magánszemély vagy nem. Ha nem magánszemély, hanem vállalkozás, akkor nem vehet fel hitelt, csak lízingelheti az új vagy használt autót. A futamidő 12 hónap és 84 hónap (7 év) között változhat. A finanszírozásba nem vonható be 14 évesnél idősebb jármű. A futamidő lejártakor a jármű nem lehet 15 évesnél idősebb (ezért sem vonható be 14 évesnél idősebb autó, hiszen a legrövidebb futamidő 1 év, és a hitelnek az autó 15. évének első napján le kell járnia). A legkisebb folyósítható hitelösszeg 300 000 forint. Csak olyan autó finanszírozható, amelynek ára legalább 500 000 forint. Az autóvásárlási hitel felvételéhez szükség van önerőre is.

Az autó hitel igénylése előtt tájékozódjon a havi törlesztésről. A hitelügyintézők pontosan kiszámolják, hogy egy adott hitelösszeg és futamidő esetén mennyi lesz a havi törlesztőrészlet, azaz személyre szabott ajánlatot készítenek. Természetesen tájékoztató jelleggel is kérhet kalkulációt, hiszen az ajánlatkérés semmire sem kötelezi önt: az ügylettől bármikor elállhat. Továbbá nem csak vásárláshoz, hanem készpénzhez jutáshoz is hozzásegíthetjük: a gépjárműfedezetes gyorskölcsön segítségével saját tulajdonú járművére vehet fel kölcsönt rugalmas feltételekkel. A járművet a továbbiakban is korlátozás nélkül használhatja, mindössze azzal kell számolnia, hogy a futamidő lejártáig nem adhatja el.

A hitelpiac folyamatos változása miatt nem csupán az autóhitelek kamatai vándorolnak fel-le, nem csupán a kondíciók változnak (például, hogy egy járműfedezetes kölcsön milyen pénznemben vehető fel, vagy mennyi a maximális futamidő), hanem új hitelek jelennek meg a bankok kínálatában. Nem mondhatjuk, hogy a hitelfelvételt érdemes szakértőre bízni, hiszen csak ön dönthet, viszont mindenképpen érdemes egy szakértő véleményét kikérnie, mielőtt autóhitelt, motorhitelt, haszonjárműhitelt vagy bármilyen egyéb hitelt vesz fel.